PERMIS AUTO EXPIRAT? In 5 pasi ai unul nou – judetul Valcea

În perioada premergătoare expirării permisului de conducere auto sau după, conducătorii auto sunt obligați să-și reînnoiască permisele prin obținerea unuia cu o nouă perioada de valabilitate, iar pentru cazurile în care posesorul își schimbă numele sau are permisul auto pierdut, deteriorat sau furat, Direcția Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor va elibera un duplicat.

Pasul 1. Vizita medicală

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să obțineți de la medicul de familie o adeverință din care să rezulte că sunteți apt pentru a conduce un vehicul. Cu această adeverință puteți să va programați la o unitate medicală autorizată pentru examenul medical pentru obținerea fișei medicale pentru permisul auto.

NR. CRTJUDETUNITATE MEDICALAADRESASPECIALITATI AUTORIZATE     
MEDICINA INTERNAOFTALMO LOGIEORLNEUROLOGIEPSIHIATRIEORTOPEDIE- TRAUMATOLOGIE
1VÂLCEACMI DR FLORESCU MARIADRAGASANI, STR. T. VLADIMIRESCU 408NUDANUNUNUNU
2VÂLCEACMI DR PAVELESCU ALIN VIORELDRAGASANI, STR. T. VLADIMIRESCU 407NUNUDANUNUNU
3VÂLCEACMI DR PAVELESCU DOINA MARIANADRAGASANI, STR. T. VLADIMIRESCU NR.407NUDANUNUNUNU
4VÂLCEASC DOINAMED SRLRM. VALCEA, STR. 1 MAI NR.2 ETAJ 1DADADADADADA
5VÂLCEASC KARMA MED SRLRM VALCEA, STR. AVRAM IANCU NR.12DADADADADANU
6VÂLCEASC RAPITEST CLINICA SRLRM VALCEA, STR. V.OLANESCU NR.11DADADADADADA
7VÂLCEASC SANMED SRLRM VALCEA, STR. M. BASARAB NR.3DADADADADADA
8VÂLCEAS.J.U VALCEARM VALCEA, STR. CALEA LUI TRAIAN NR.201DADADADADADA
9VÂLCEASPITALUL MUNICIPAL COSTACHE NICOLESCU DRAGASANIDRAGASANI, STR. DR. BAGDAZAR NR.2DADADADADA
10VÂLCEASPITALUL ORASENESC HOREZUHOREZU, STR. AL.I. CUZA NR.4DADADADADADA
11VÂLCEASC TRANSLAR MED SRLHOREZU, STR. MIRCEA CEL BATRAN, PARTER, BL.O1DADADADADADA

Pasul 2. PREGĂTIREA ACTELOR

Se poate solicita eliberarea unui permis de conducere înainte sau după expirare, după efectuarea vizitei medicale, pe baza următoarelor documente:

a) cererea titularului se editează informatic la ghișeu și se înmânează titularului pentru a o semna și pentru a completa informațiile privind fișa medicală și dovada plății  contravalorii permisului de conducere;

b) în cazul cetăţenilor români, actul de identitate al titularului, în original şi copie, din care rezultă că acesta are domiciliul sau reşedinţa în România,

c) în cazul cetăţenilor străini, carte de rezidenţă, permis de şedere, certificat de înregistrare însoţit de paşaport, paşaport diplomatic/serviciu;

d) dovada plăţii contravalorii permisului de conducere – 89 lei, poate fi plătită online, prin virament bancar, mandat poștal sau personal. Plata mai poate fi efectuată direct la orice oficiu CEC Bank;

e) permisul de conducere, în original. În cazul pierderii, reţinerii într-un stat membru UE sau furtului permisului de conducere, titularul declară acest fapt prin completarea în mod corespunzător a cererii (prin bifarea căsuţelor corespunzătoare);

f) fisa medicală emisă de o unitate medicală autorizată, în original din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere.

În cazul persoanelor cărora le-a fost anulat permisul de conducere, ca urmare a condamnării pentru o infracţiune care a fost dezincriminată, în condiţiile art. 4 din Codul penal, acestea vor prezența pentru eliberarea unui nou permis de conducere, documentele de mai sus însoțite de hotărârea de dezincriminare, nefiind necesară susținerea vreunui examen.

Pasul 3. PROGRAMAREA PENTRU DEPUNEREA ACTELOR

Programarea se face online accesând site-ul DRPCIV al cărui link îl găsiți aici : Programare online .

Pasul 4.DEPUNEREA ACTELOR LA GHIȘEU

Pe baza programării făcute la pasul anterior veți avea posibiltatea de a depune actele pentru noul permis. La același ghișeu veți face și fotografia necesară.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului județului Vâlcea funcționează la următoarea adresă:

Strada Independenței nr. 10, Stadion Zăvoi, Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea

Email: permise@prefecturavalcea.ro sau  inmatriculari@prefecturavalcea.ro; telefon/fax : 0250-732473

Programul de lucru cu Publicul al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor –Compartimentele Permise şi Înmatriculări este următorul:

Luni – Miercuri    08:30 – 16:00

         Joi                  08:30 – 18:30

     Vineri                08:30 – 14:00

Program de lucru cu publicul

SALA DE EXAMINARE

EXAMEN PROBA TEORETICĂ

Luni – Miercuri    08:30 – 14:30

         Joi                  08:30 – 15:30

     Vineri                08:30 – 13:30

PROGRAMĂRI (PROBA TEORETICĂ)

Luni – Miercuri    08:30 – 09:00  si 14:30 – 15:00 

         Joi                  08:30 – 09:00  si 15:30 – 16:00 

     Vineri                08:30 – 09:00  si 13:30 – 14:00 

Programul de lucru cu Publicul al sediului secundar al S.P.C.R.P.C.Î.V  din  Drăgăşani, str. Piata Pandurilor nr. 1, cu activitate de preluare a documentelor necesare operatiunilor de înmatriculare a vehiculelor şi de eliberare a plăcuţelor cu numere de înmatriculare sau provizori, este următorul:

                    Marţi  09:00 – 15:00

                       Joi    12:00 – 18:00

 

Pentru informații suplimentare vă rugăm să folosiți adresa de email permise@prefecturavalcea.ro sau numărul de telefon/fax 0250-732473

Pentru evitarea aglomeraţiei la ghișee, vă rugăm să vă programaţi online pe site-ul DRPCIV la adresa: https://www.drpciv.ro/drpciv-booking/activities/38.

Harta

Pasul 5. RIDICAREA NOULUI PERMIS

Ultimul pas din întregul proces, dar cel mai plăcut dintre toate: după câteva ore (de cele mai multe ori în jur de două ore) puteți ridica permisul sau puteți alege varianta primirii prin poștă. Termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile. Solicitanții, cu excepția celor care au obținut permisul de conducere prin examen, vor primi Înscrisuri doveditoare cu drept de circulație -15 zile. Livrarea poate fi efectuată la oricare adresa indicată de titular la depunerea documentelor (domiciliu, serviciu sau orice altă adresă).